Folk i trafiken

Hejhej! Första inlägget i den här bloggen iallafall.

I förrgår när jag jobbade så började jag fundera över folks beteende i trafiken, som så många gånger förr. Folk struntar i blinkers, startar den alltför sent, blinkar fel i rondeller osv. Jag ser alltför ofta att folk står vid ett rödljus och först när dom ska köra iväg så slår dom på blinkersen - om ens det. Jag som då ligger bakom blir då ganska irriterad eftersom att ofta så tvingas den här bilen stanna för gående. Hade han använt blinkersen från början hade jag kunnat välja den andra filen som också går rakt fram.
Helt ärligt. Jag fattar inte vad det är som är så himla svårt med att använda blinkers. Ska du höger, blinka höger en stund innan. Ska du vänster, blinka vänster en stund innan. Kör du i rondell, blinka höger strax innan du lämnar rondellen. Vid alla filbyten, använd blinkers. Problem solved.


Ett annat fenomen är alla jävla Iphone-muppar som tycker att det är viktigare att uppdatera sig Facebook-status när dom kör bil än att faktiskt koncentrera sig på själva körningen. Visst, jag är inte helt perfekt på den här punkten heller, det kan jag erkänna. Men till skillnad från alla andra som sitter och tittar på sin skärm när dom kör bil så kan jag slå in ett telefonnummer (alternativt använda mig av röstfunktionen) utan att ens titta på skärmen. SMS likaså, även om det är ytterst sällan som jag skriver eller svarar på SMS när jag kör bil. I och med att jag har en telefon som är ungefär sedan 1800-talet så har jag alltså ingen touchscreen på den, vilket innebär att jag kan skriva - dels genom att jag har haft den så länge så att jag kan T9-funktionen utantill - genom att känna efter var knapparna sitter (ni vet den där lilla pluppen som alltid sticker ut från knapp 5.

En tredje grej är folk som inte kan hålla motorvägens hastighet när dom väl svänger in på densamma från påfarten. Eftersom att jag oftast kör buss i den här situationen tvingas jag bromsa. Jag menar, bussen går i 90 km/h och det är 110 km/h. Men folk svänger ut på motorvägen i 80-85 km/h. Jag har tröttnat på det här och håller dom inte hastigheten eller åtminstone kör fortare än vad jag gör så får dom minsann bromsa. Jag tänker inte bromsa bara för att dom inte hittar gaspedalen.

Kontentan av det hela: Kan du inte köra bil så låt bli. Åk taxi, åk buss, ta fler körlektioner. Gör vad du vill, men sluta upp och störa mig i trafiken. Nästa omgång tar vi och ger cyklisterna en känga.

Väl mött!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0